Kycklingfilé med bacon
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 160
            Kcal / portion: 793
            GBR (GI) / port: 10
Recept: 3173 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 3%
Ris 3.0 dl 27%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 225°C. 
 - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
 - Klappa in kycklingfiléerna med timjan och nymald peppar. Linda in dem med bacon. Fäst baconskivorna med tandpetare.
 - Bryn kycklingfiléerna hastigt i panna på medelhög värme, tills baconet fått lite färg.
 - Ansa och skär paprika i klyftor. Lägg i ugnssäker form.
 - Lägg kycklingfiléerna i ugnssäker form. Sätt in kycklingfiléer och paprikan i ugnen i cirka 15 minuter. 
 - Servera gärna kycklingpaketen med klyftpotatis och choronsås. Beräkna i så fall ytterligare 15 minuter i tillagningstid.
 
Kockens kommentar
Kyklingfilé är magert och lätt torrt kött, varför det med fördel kan späckas med t.ex. bacon.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel