
Kycklingfilé med bacon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 793

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3173 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 3%
Ris 3.0 dl 27%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Klappa in kycklingfiléerna med timjan och nymald peppar. Linda in dem med bacon. Fäst baconskivorna med tandpetare.
- Bryn kycklingfiléerna hastigt i panna på medelhög värme, tills baconet fått lite färg.
- Ansa och skär paprika i klyftor. Lägg i ugnssäker form.
- Lägg kycklingfiléerna i ugnssäker form. Sätt in kycklingfiléer och paprikan i ugnen i cirka 15 minuter.
- Servera gärna kycklingpaketen med klyftpotatis och choronsås. Beräkna i så fall ytterligare 15 minuter i tillagningstid.
Kockens kommentar
Kyklingfilé är magert och lätt torrt kött, varför det med fördel kan späckas med t.ex. bacon.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel