Kycklingfilé med bacon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Paprika röd-gul-grön

3.0 

styck

Ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklingfilé med bacon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 793

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3173 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 495 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 3%

Ris 3.0 dl 27%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Klappa in kycklingfiléerna med timjan och nymald peppar. Linda in dem med bacon. Fäst baconskivorna med tandpetare.
  4. Bryn kycklingfiléerna hastigt i panna på medelhög värme, tills baconet fått lite färg.
  5. Ansa och skär paprika i klyftor. Lägg i ugnssäker form.
  6. Lägg kycklingfiléerna i ugnssäker form. Sätt in kycklingfiléer och paprikan i ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Servera gärna kycklingpaketen med klyftpotatis och choronsås. Beräkna i så fall ytterligare 15 minuter i tillagningstid.

Kockens kommentar

Kyklingfilé är magert och lätt torrt kött, varför det med fördel kan späckas med t.ex. bacon.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept med kycklingfilé

Ukrainsk kycklingfilé

Italiensk kycklingfilé

Grillad kycklingfilé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem