Chicken Kiev - ukrainsk kycklingfilé
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 209
            Kcal / portion: 907
            GBR (GI) / port: 12
Recept: 3626 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (55 min )
- Aromsmör: Riv citronskal och pressa juice. Hacka dragon. Blanda med smör salt och peppar. Forma till en stav och rulla in det i smörpapper. Lägg i frysen i 30 minuter. 
 - Sätt ugnen på 175°C.
 - Banka ut filéerna mellan smörpapper till tunna skivor. Skär det frysta smöret i bitar och lägg en bit i mitten på varje kycklingfilé. Vik in kanterna och rulla ihop. Bind ihop filéerna med hushållssnöre.
 - Panering: Vispa upp ägg i en skål. Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat. Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra.
 - Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått en fin stekyta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt i ugn i ca 30 minuter.
 - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
 - Förbered sallat.
 
Kockens kommentar
Chicken Kiev är en klassisk rätt i Ukraina.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel