Chicken Kiev - ukrainsk kycklingfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

Sallat

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chicken Kiev - ukrainsk kycklingfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 907

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3626 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 433 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Ris 3.0 dl 24%

Sallat 200.0 gram 1%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (55 min )

  1. Aromsmör: Riv citronskal och pressa juice. Hacka dragon. Blanda med smör salt och peppar. Forma till en stav och rulla in det i smörpapper. Lägg i frysen i 30 minuter. 
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Banka ut filéerna mellan smörpapper till tunna skivor. Skär det frysta smöret i bitar och lägg en bit i mitten på varje kyckling­filé. Vik in kanterna och rulla ihop. Bind ihop filéerna med hushållssnöre.
  4. Panering: Vispa upp ägg i en skål. Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat. Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra.
  5. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått en fin stekyta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt i ugn i ca 30 minuter.
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  7. Förbered sallat.

Kockens kommentar

Chicken Kiev är en klassisk rätt i Ukraina.

Passar till

Kokt ris

Kokt vit sparris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem