Grillade kycklinglårfiléer
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 177
            Kcal / portion: 93
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 372 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 28%
Fett: 7%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
 - Ta ut filéerna ur kylen och platta ut dem. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
 - Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad och dylikt.
 - Pensla köttet med lite matolja och krydda. Vänta med saltet.
 - Grilla 3-4 minuter på var sidan till fin färg och tills köttet blivit genomstekt (men inte mer). Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet som då skall vara vitt. Smaka av med salt.
 
Kockens kommentar
Kycklinglårfilé är kycklinglår utan ben. De finns att köpa färska i livsmedelsbutiker. Krydda gärna filéerna med någon orientalisk eller asiatisk kryddblandning. Vi använde garam marsala, vilket är en indisk blandning.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel