Chicken Milano
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chicken Milano

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 5%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 446 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om schnitzel, piccata > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Banka ut filéerna till tunna skivor. Skär osten i bitar och lägg i mitten på varje filé. Vik in kanterna och rulla ihop. Bind ihop med hushållssnöre.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Panering: Vispa upp ägg i en skål. Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat. Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått fin stekyta. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i 20-30 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  6. Förbered sallat.

Kockens kommentar

Detta är en svensk variant av Piccata pollo, som är en tunn skiva kyckling (schnitzel) dubbelpanerats i finriven parmesan, vilket i sin tur är en variant av Piccata alla Milanese (ostpanerad kalvschnitzel). Läs mer > Om schnitzel, piccata.

Alternativ

Kokta grönsaker

Gräddsås med chilismak

Piccata pollo

Piccata alla Milanese

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem