Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 5%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Banka ut filéerna till tunna skivor. Skär osten i bitar och lägg i mitten på varje filé. Vik in kanterna och rulla ihop. Bind ihop med hushållssnöre.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Panering: Vispa upp ägg i en skål. Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat. Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra.
- Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått fin stekyta. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i 20-30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Förbered sallat.
Kockens kommentar
Detta är en svensk variant av Piccata pollo, som är en tunn skiva kyckling (schnitzel) dubbelpanerats i finriven parmesan, vilket i sin tur är en variant av Piccata alla Milanese (ostpanerad kalvschnitzel). Läs mer > Om schnitzel, piccata.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel