Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om italiensk pastasås >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3142 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 538 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om italiensk pastasås > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Tillred egen tomatsås om sådan önskas.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
  3. Riv parmesanost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik och blanda med lite salt. Vispa upp ägg med en gaffel i en skål.
  4. Ta av skinnet på kycklingen. Skär den på längden, platta ut något. Vänd bitarna i mjölet. Klappa in och skaka sedan av överflödigt mjöl. Vänd bitarna i äggvispet sedan i den rivna osten. Lägg åt sidan. Låt vila en stund.
  5. Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme. Pannan får inte vara alltför het, för att inte svartbränna paneringen. Stek kycklingen på båda sidorna tills gyllenbruna.
  6. Koka upp vatten och lägg i sugar snaps. Ta av kastrullen från plattan och ta ur bönorna efter 1 minut.
  7. Häll bort vattnet från pastan och blanda med tomatsås.

Kockens kommentar

Piccata är detsamma som schnitzel, det vill säga en tunn skiva stekt kött, vanligtvis 0,5-1 centimeter tjock. Klassiskt är dubbelpanerat kalvkött, till exempel Wienerschnitzel som paneras i ströbröd och Piccata alla milanese som ostpaneras. Läs mer > Om schnitzel.

Alternativ

Annes tomatsås

Piccata alla Milanese

Wienerschnitzel

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem