
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3142 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om italiensk pastasås > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Tillred egen tomatsås om sådan önskas.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Riv parmesanost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik och blanda med lite salt. Vispa upp ägg med en gaffel i en skål.
- Ta av skinnet på kycklingen. Skär den på längden, platta ut något. Vänd bitarna i mjölet. Klappa in och skaka sedan av överflödigt mjöl. Vänd bitarna i äggvispet sedan i den rivna osten. Lägg åt sidan. Låt vila en stund.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme. Pannan får inte vara alltför het, för att inte svartbränna paneringen. Stek kycklingen på båda sidorna tills gyllenbruna.
- Koka upp vatten och lägg i sugar snaps. Ta av kastrullen från plattan och ta ur bönorna efter 1 minut.
- Häll bort vattnet från pastan och blanda med tomatsås.
Kockens kommentar
Piccata är detsamma som schnitzel, det vill säga en tunn skiva stekt kött, vanligtvis 0,5-1 centimeter tjock. Klassiskt är dubbelpanerat kalvkött, till exempel Wienerschnitzel som paneras i ströbröd och Piccata alla milanese som ostpaneras. Läs mer > Om schnitzel.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel