Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 20
            Kcal / portion: 21
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 105 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om tomatsåser > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (7 min )
- Skala vitlöken. Kör allt i en matmixer.
 - Häll upp i burk. Förvaras kallt. Håller sig i en vecka i kylskåp.
 
Kockens kommentar
Denna tomatsås passar bra till pasta men även färsbiffar vilket gör dem extra saftiga och smakrika.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)