Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 20

Kcal / portion: 21

GBR (GI) / port: 1
Recept: 105 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om tomatsåser > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (7 min )
- Skala vitlöken. Kör allt i en matmixer.
- Häll upp i burk. Förvaras kallt. Håller sig i en vecka i kylskåp.
Kockens kommentar
Denna tomatsås passar bra till pasta men även färsbiffar vilket gör dem extra saftiga och smakrika.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)