
Laxfilé ā la Willy
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3148 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skala druvor, halvera och kärna ur. Bena ur laxen.
- Sätt ugnen på 160°C.
- Skala och finhacka lök. Smöra en långpanna och bred ut löken. Häll över lite vin och ställ i ugn i cirka 10 minuter.
- Lägg laxen i pannan med skinnsidan upp. Häll på resten av vin, vatten+fond. Sätt i ugn 15-20 minuter.
- Flytta sedan över laxen till ett fat och ta av skinnet. Täck över med folie eller lock.
- Sås: Häll över spadet från laxen i en kastrull och vipa ner crčme fraiche och lite smör. Låt småkoka i cirka 30 minuter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Stek vindruvorna hastigt i en panna med lite smör.
Kockens kommentar
Receptet inspirerat av Chef de cuisine Willy Wyssenbach, Continental, Oslo, Norge. Lättsam mat som kan ätas kall. Passar på smörgåsbordet eller som sommarmat.
Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)