14 bitars sushi
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sushiverktyg >

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

Om bläckfiskar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

14 bitars sushi

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 1142

GBR (GI) / port: 71

Recept: 4567 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 812 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sushiverktyg > Äts ej

Om fiskhälsa > Äts ej

Om bläckfiskar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Till 4 portioner med 14 bitar vardera:
    * 3,5 satser sushiris (2,8 liter färdig ris)
    * 1,5 sats nigiri (6 bitar/portion)
    * 3 rullar fotomaki el. uramaki (6 bitar/p.)
    * 1 sats gunkan maki (2 bit/portion)
  2. Begränsa urvalet av huvudingredienser till 6 fisk+skaldjur och till några grönsaker.
  3. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

Kockens kommentar

Att tillreda sushi för den ovane är, dels kladdigt, dels ett urvalsproblem, dels en räkneövning för att få ihop rätta ingredienser och mängder. Här ett förslag på en 14-bitars mall. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Tillhörande recept

Sushiris (sumeshi)

Nigiri zushi

Futomaki - sushirulle

Uramaki - sushirulle

Gunkan maki - sushibåt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem