
Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 745

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2981 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Hotade fiskarter > Äts ej
Om coulis > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 220ºC.
- Skala paprika och ta bort stjälk och vitt innanmäte. Finhacka. Skala vitlök.
- Olivröra: Riv parmesan, finhacka oliver, hacka basilika och blanda med varandra.
- Skala och koka potatis.
- Fetta in en ugnsplåt. Lägg fiskfiléerna på plåten. Salta och peppra fisken lätt. Lägg olivmassan ovanpå filéerna. Sätt in i ugn cirka 10 minuter, tills genomstekt.
- Coulis: Hetta upp matolja i en kastrull. Tillsätt paprika, limejuice, grädde, och riv ner vitlök. Låt småputtra tills paprikan är mjuk. Mixa med mixerstav till fint mos. Smaka av med salt, peppar och lime.
Kockens kommentar
Coulis är enligt fransk kokkonst en fond eller puré, dvs ett koncentrat av saft, bär, vilt, fågel, fisk, skaldjur, grönsaker e.d. Används till sås och soppa. Coulis de tomates är passerade tomater, tjockflytande tomatsås.
Hälleflundra anses starkt utrotningshotad.
Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)