
Julig pepparkaksglass
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1892 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 18%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 4 tim )
- Värm grädde, mjölk, kanel, kryddnejlika, kardemumma och sirap i en kastrull. Obs! Får ej koka.
- Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Vispa ner detta i mjölkblandningen. Värm på försiktigt. Vispa tills smeten tjocknat och tills den första kokbubblan syns.
- Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.
- Kör smeten i en glassmaskin 30-45 minuter. Servera direkt eller ställ i frys.
Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Rör om då och då under infrysningen tills massan har fått fast konsistens. Frystid 3-4 timmar.
Kockens kommentar
Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på: Tyrols vilda julbord