Julig pepparkaksglass
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Glassmaskin >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Julig pepparkaksglass

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1892 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 18%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 198 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Glassmaskin > %

...

Skapat av
Tyrol, Sthlm

Tillagning (1 tim + 4 tim )

  1. Värm grädde, mjölk, kanel, kryddnejlika, kardemumma och sirap i en kastrull. Obs! Får ej koka.

  2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Vispa ner detta i mjölkblandningen. Värm på försiktigt. Vispa tills smeten tjocknat och tills den första kokbubblan syns.

  3. Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.

  4. Kör smeten i en glassmaskin 30-45 minuter. Servera direkt eller ställ i frys.

    Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Rör om då och då under infrysningen tills massan har fått fast konsistens. Frystid 3-4 timmar.

Kockens kommentar

Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på:  Tyrols vilda julbord

JÄMFÖR

Hemlagad vaniljglass

Ljuvlig vaniljglass

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem