
Harragu med ingefära i chokladsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 774

GBR (GI) / port: 14
Recept: 3095 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas hare > Äts ej
Om chokladsås > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (2 tim + 12 tim )
- Dag 1: Skala och skiva lök.
Skala och skiva morötter.
Skär selleri i tjocka skivor.
Putsa harköttet. Skär i bitar. - Marinera: Ansa och skiva grönsaker. Blanda hare med vin, lök, morötter och selleri i en skål eller i en plastpåse som knyts ihop. Låt stå i rumstemperatur några timmar och sedan i kylskåp över natt. Vänd om i skålen eller plastpåsen efter halva tiden.
- Nästa dag: Sätt ugnen på 150°C.
- Häll kött och marinad i en kastrull/gryta. Pudra över mjöl. Sätt i ugn i cirka 1 timmar tills alla bitarna blivit möra.
- Koka potatisgnocchi. Hemlagad tar cirka 1 timme, se separat recept via länk nedan.
- Chokladsås: Riv choklad. Riv ingefära. Ta ur köttet, lägg åt sidan. Sila buljongen och häll tillbaka i grytan. Tillsätt ingefära, choklad och kött. Värm upp och rör om. Obs, choklad får inte koka, då blir den grynig.
Kockens kommentar
För tjockare sås, tillsätt lite matlagningmjöl. Gnocchi tillagas på klassiskt vis av potatis uppblandat med mjöl och är små lätta och mjuka degklimpar. Gnocchi är klassisk husmanskost främst i Norditalens alpområden. Förekommer som halvfabrikat i handeln. Hemlagad se separat recept via länk nedan.
Önskas inte chokladsås kan man laga en god skysås (se recept via länk nedan), eller en gräddsås. Läs mer > Så lagas hare.