Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 22

Kcal / portion: 40

GBR (GI) / port: 0
Recept: 159 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Purjolök 1.0 bit Äts ej
Tomatpuré konserv 1.0 msk 4%
Vatten 0.7 liter 0%
...
![]()
Skapat av
Tore Wretman
Tillagning (5 tim )
- Småhugg alla benrester. Ta även med köttputs.
- Låt benen långsamt brynas i varm ugn (45-60 minuter i 200°C). Alternativt bryn i panna.
- Tillsätt mot slutet av bryningen lök, morot och rotselleri.
- Lägg över i en stor kastrull. Långpannan kokas ur med vatten som hälls i kastrullen. Så mycket att det står väl över benen. Tillsätt övriga smaksättare.
- Lämna skyn att mycket långsamt koka på svag värme i 4-5 timmar.
- Skyn i grytan skummas väl av från fett och silas.
Kockens kommentar
Viltsky används till kokspad eller som bas i sås. Har man inte tillgång till viltsky används oxbuljong eller koncentrerad oxfond med vatten.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)