Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 22
            Kcal / portion: 40
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 159 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Purjolök 1.0 bit Äts ej
Tomatpuré konserv 1.0 msk 4%
Vatten 0.7 liter 0%
...
![]()
Skapat av
Tore Wretman
Tillagning (5 tim )
- Småhugg alla benrester. Ta även med köttputs.
 - Låt benen långsamt brynas i varm ugn (45-60 minuter i 200°C). Alternativt bryn i panna.
 - Tillsätt mot slutet av bryningen lök, morot och rotselleri.
 - Lägg över i en stor kastrull. Långpannan kokas ur med vatten som hälls i kastrullen. Så mycket att det står väl över benen. Tillsätt övriga smaksättare.
 - Lämna skyn att mycket långsamt koka på svag värme i 4-5 timmar.
 - Skyn i grytan skummas väl av från fett och silas.
 
Kockens kommentar
Viltsky används till kokspad eller som bas i sås. Har man inte tillgång till viltsky används oxbuljong eller koncentrerad oxfond med vatten.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)