
Hemlagad potatisgnocchi
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 16
Recept: 1816 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
-
Koka potatis, helst med skal kvar för att behålla stärkelse.
- Skala och pressa den varma potatisen i en bunke.
- Arbeta snabbt samman potatis med övriga ingredienser. Tillsätt inte allt mjöl meddetsamma. Degen skall vara mjuk med så mycket mjöl att den inte klibbar och lossar från bunken kant.
- Rulla ut degmassan på mjölat bakbord i smala längder, 1-2 cm tjocka. Dela i bitar, 2-3 cm långa. Rulla varje bit till en kula. Platta till kulorna lätt med en gaffel. Lägg över på mjölat underlag.
- Koka upp saltat vatten. Koka i omgångar, inte för många samtidigt. Lägg ner potatisbullarna med hålslev och låt småkoka i några minuter. De är färdiga när de flyter upp. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av.
- Lägg upp. Stänk på lite smör och riv gärna ost över.