Hemlagad potatisgnocchi
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om gnocchi >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad potatisgnocchi

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 16

Recept: 1816 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 10%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 238 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om gnocchi > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Koka potatis, helst med skal kvar för att behålla stärkelse.
  2. Skala och pressa den varma potatisen i en bunke.
  3. Arbeta snabbt samman potatis med övriga ingredienser. Tillsätt inte allt mjöl meddetsamma. Degen skall vara mjuk med så mycket mjöl att den inte klibbar och lossar från bunken kant.
  4. Rulla ut degmassan på mjölat bakbord i smala längder, 1-2 cm tjocka. Dela i bitar, 2-3 cm långa. Rulla varje bit till en kula. Platta till kulorna lätt med en gaffel. Lägg över på mjölat underlag.
  5. Koka upp saltat vatten. Koka i omgångar, inte för många samtidigt. Lägg ner potatisbullarna med hålslev och låt småkoka i några minuter. De är färdiga när de flyter upp. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av.
  6. Lägg upp. Stänk på lite smör och riv gärna ost över.

Kockens kommentar

Servera potatisgnocchi som tillbehör till kött- och fiskrätter. Det finns också ricottagnocchi och pastagnocchi. Läs mer > Om gnocchi.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem