Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2280 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skär laxen i mindre bitar.
- Skilj äggulor från äggvita och vispa äggvitan till hårt skum.
- Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl under vispning. Späd med mjölken och låt koka upp. Låt sedan småkoka i 5 minuter. Salta (försiktigt, laxen är salt) och peppra. Smaksätt med muskot. Låt svalna.
- Rör ner äggulorna i smeten och blanda ner de vispade äggvitorna och laxbitarna. Häll över i en smord ugnssäker form.
- Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter till fin yta.
Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)