Laxgratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxgratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2280 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 343 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skär laxen i mindre bitar.
  3. Skilj äggulor från äggvita och vispa äggvitan till hårt skum.
  4. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl under vispning. Späd med mjölken och låt koka upp. Låt sedan småkoka i 5 minuter. Salta (försiktigt, laxen är salt) och peppra. Smaksätt med muskot. Låt svalna.
  5. Rör ner äggulorna i smeten och blanda ner de vispade äggvitorna och laxbitarna. Häll över i en smord ugnssäker form.
  6. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter till fin yta.

Passar till

Grönsallad helt enkelt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem