Ginanka med pinjenötter i honungssås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 334
            Kcal / portion: 1219
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 4875 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 28%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 8.0 styck 11%
Smör normalsaltat 50.0 gram 7%
Ströbröd 1.0 msk 1%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Hasselbackspotatis: Tillaga enligt separat recept. Tidsåtgång cirka 1 timme. 
 - Anka: Salta och peppra ankbrösten. Stek ankans fettsida på medelhög värme i panna utan matfett i cirka 10-15 minuter.
 - Sänk värmen något och vänd köttet. Häll på gin (varning för fettstänk) och lägg på ett lock ett par minuter, så att köttet tar smak. Stek i 5-10 minuter till innertemp. 63°C. Ta ur köttet och låt vila 5-10 minuter.
 - Sås: Häll bort fettet ur pannan och tillsätt såsingredienserna. Låt småkoka i 3 minuter.
 
Kockens kommentar
Gin till ankan ger enbärssmak.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel