Ginanka med pinjenötter i honungssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

8.0 

styck

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Ströbröd

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ginanka med pinjenötter i honungssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 334

Kcal / portion: 1219

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4875 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 28%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 365 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 8.0 styck 11%

Smör normalsaltat 50.0 gram 7%

Ströbröd 1.0 msk 1%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Hasselbackspotatis: Tillaga enligt separat recept. Tidsåtgång cirka 1 timme. 

  2. Anka: Salta och peppra ankbrösten. Stek ankans fettsida på medelhög värme i panna utan matfett i cirka 10-15 minuter.

  3. Sänk värmen något och vänd köttet. Häll på gin (varning för fettstänk) och lägg på ett lock ett par minuter, så att köttet tar smak. Stek i 5-10 minuter till innertemp. 63°C. Ta ur köttet och låt vila 5-10 minuter.

  4. Sås: Häll bort fettet ur pannan och tillsätt sås­ingredienserna. Låt småkoka i 3 minuter. 

Kockens kommentar

Gin till ankan ger enbärssmak.

PASSAR TILL

Hasselbackspotatis

Rotsellerisallad

Kokta svartrötter

Rödkålssallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem