Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 8
Recept: 270 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och skölj svartrötterna. De är väldigt "klistriga" så använd gärna plasthanddukar. Skär dem i 10 cm stavar. Lägg direkt i kallt vatten, annars svartnar de fort.
- Koka upp och låt småkoka i cirka 15 minuter tills de mjuknat något. Häll bort kokspadet.
- Servera dem som de är till mat, gärna med havssalt och en klick smör. Lite pressad citron passar också.
Kockens kommentar
Svartrötter avger en klibbig vätska som fastnar på händerna och som är lite svår att tvätta bort. Svartrötter kallas ibland för fattigmanssparris för att de har liknande smak som vit sparris och för att de är billigare att köpa.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)