
Grillad apelsinmakrill med grillad citronsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 960

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3841 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Grillform > Äts ej
el. aluminiumfolie Äts ej
Om fiskhälsa > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen i god tid (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumsvarm. Förbered eventuell potatis.
- Rensa fisken. Salta inuti fisken och fyll den med persilja och klyftad apelsin.
- Sallad: Skär tomater och gurka i mindre bitar. Skiva purjolök. Hacka jalapeno. Skär apelsin i små bitar. Skär bort skal om så önskas. Krydda med kummin, salt och peppar.
- Lägg grönsakerna i grillform, eller i aluminiumfolie. Grilla 15-20 minuter. Rör om då och då.
- Grilla makrill under lock på halvhård värme i 2-5 minuter på vardera sidan beroende på storlek och tills den blivt precis genomstekt.
Kockens kommentar
En normalstor hel makrill väger cirka 500 gram, vilket ger en riklig portion tillagat kött (280g). Serveras potatis till maten, välj i så fall små makrillar (300 gram per portion). Läs mer > klicka på ingrediensen. Variera grillsalladen efter egen smak. Byt till exempel ut apelsin mot citron eller lime.
Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)