
Chiligrillad kycklingklubba
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1601 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 26%
Fett: 18%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut klubborna ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Förbered tillbehör till maten - potatis, sallad e.d. Penlsla köttet med lite matolja och krydda med salt och chilipulver.
- Grilla på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm), det vill säga inte för hård värme. Packa eventuellt in i folie för att inte brännas.
- Grilla klubborna cirka 10 minuter på var sida till fin färg, tills de blivit genomstekta. Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet intill benet, som då skall vara vitt och köttsaften skall inte vara rosa.
Kockens kommentar
Klubba består av fågelns lår (övre delen) och ben (nedre delen). Kan stekas och grillas men kräver varsamhet med värmen, så att den blir genomstekt utan att bli bränd.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel