Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 607

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2429 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara tempererat. Lägg grillspetten i vatten, helst i 1 timme, så brinner de inte upp.
- Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad och dylikt. Ta fram tallrikar, bestick m.m.
- Tärna köttet i 3x3 centimeter stora bitar. Ansa grönsaker/rotfrukter och skär i bitar. Trä kött och grönsaker på grillspett. Pensla med matolja och peppra.
- Grilla 2-5 minuter på alla fyra sidorna tills köttet fått fin färg och beroende på hur genomstekt man vill ha köttet. Finare kött grillas kortare tid. Testa med att titta mellan kött och grönsak.
- Smaka av med salt. Låt vila i 5 minuter.
Kockens kommentar
Variera med olika grönsaker på spettet. Paprika, cocktailtomater, squash, aubergine, lök, svamp etc. Eller varför inte skivade rotfrukter? Variera också kryddning, använd t.ex. torkad rosmarin.