
Het sås med saltgurka till grillat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 17%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Övergrans
Tillagning (12 min )
- Skala och finhacka lök. Finhacka gurka.
- Fräs löken mjuk och glansig på medelvärme i lite matfett.
- Blanda lök, gurka, grädde, tomatpuré och soja i en kastrull. Koka upp.
- Smaksätt med senap, tabasco och salt. Låt småkoka cirka 5 minuter till lagom konsistens.
Kockens kommentar
Använd såsen som marinad till grillat kött eller som såstillbehör.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)