
Grillad marinerad lammstek på två sätt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2174 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 22%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas lammstek > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
Om rumstemperering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min + 10 tim )
- Marinera: Lägg köttet med barbecuesås i plastpåse över natt i kylskåp.
- Temperera: Kött som grillas bör vara rumstempererat.
- Grill: Sätt på utegrillen i god tid (eller ugnsgrillen).
- Tillbehör: Förbered tillbehör till maten, potatis, sallad eller dylikt. Ta fram tallrikar, bestick med mera.
Skivad lammstek:
- Skär köttet i 1,5-2 centimeter skivor. Snitta hinnan runt köttet, på två ställen, så böjer sig inte köttet.
- Grilla 5-10 minuter på var sida tills köttet fått fin färg och beroende på hur genomstekt man vill ha köttet.
- Låt köttet vila cirka 5 minuter.