Grillad marinerad lammstek på två sätt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas lammstek >

 

 

Så grillas kött >

 

 

Om rumstemperering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad marinerad lammstek på två sätt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2174 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 22%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 370 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas lammstek > Äts ej

Så grillas kött > Äts ej

Om rumstemperering > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 10 tim )

  1. Marinera: Lägg köttet med barbecuesås i plastpåse över natt i kylskåp.
  2. Temperera: Kött som grillas bör vara rumstempererat.
  3. Grill: Sätt på utegrillen i god tid (eller ugnsgrillen).

  4. Tillbehör: Förbered tillbehör till maten, potatis, sallad eller dylikt. Ta fram tallrikar, bestick med mera.

Skivad lammstek:

  • Skär köttet i 1,5-2 centimeter skivor. Snitta hinnan runt köttet, på två ställen, så böjer sig inte köttet.

  1. Grilla 5-10 minuter på var sida tills köttet fått fin färg och beroende på hur genom­stekt man vill ha köttet.
  2. Låt köttet vila cirka 5 minuter.

Passar till

Grillade grönsaker

Grillad majs

Grillade skivade rotfrukter

Grillbakad bakpotatis

Grillbakad sötpotatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem