
Glaserad harfilé med hasselbackspotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 773

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3092 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om glasyr, glasering > Äts ej
Så lagas hare > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Hasselbackspotatis: Skala och snitta potatisen. Lägg i smord form. Pensla med lite smält smör. Sätt i ugn i 40 minuter. Pensla med smör igen efter halva tiden och strö över ströbröd och salt. För detaljbeskrivning se separat recept.
- Viltsås: Hacka svamp och skiva purjo. Fräs detta 5 minuter i smör. Tillsätt vinäger, vatten och fond. Låt småkoka 15 minuter. Smaksätt med steksky. Tillsätt mjöl för tjockare sås. Sila av såsen. Tillsätt mandeln. För detaljbeskrivning se separat recept.
- Filéer: Klappa harfiléerna med rosmarin, salt och peppar. Hetta upp smör i panna på medelhög värme och bryn filéerna runt om. Låt vila i cirka 10 minuter.
- Ta ut potatisen och sätt ugnen på 250ºC.
- Lägg köttet på ugnsgaller över plåt. Pensla köttet med honung. Sätt in köttet i ugnen i 5-10 minuter. Ta ut och skär upp filéerna på längden.
Kockens kommentar
Glasera innebär att man ger något en blank yta, man täcker med glasyr. Glasering kan ske med smör, gelé, socker, steksky, choklad, vatten med mera. I detta recept glaserade vi filéerna med honung.