Potatiskaka med romägg (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser (ā 16st): 1

 

Kockskolan:

 

Om potatiskaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatiskaka med romägg (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 1539

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1539 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 1068 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om potatiskaka > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatis (ca 20 minuter).
  2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
  3. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
  4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
  5. Pålägg: Hårdkoka under tiden äggen som skall läggas på potatiskakan i cirka 10 min. Låt svalna i kallt vatten. Skala äggen och skär av sidorna, samt dela på längden.
  6. Lägg en ägghalva på varje "kaka" och en rågad tesked rom ovanpå. Garnera med lite kryddgrönt.

Kockens kommentar

Vi valde att garnera med löjrom och forellrom.

Alternativ

Potatiskaka med lax

Potatiskaka med sill

Potatiskaka med ägg och ansjovis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem