
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 1539

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1539 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis (ca 20 minuter).
- Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
- Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
- Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
- Pålägg: Hårdkoka under tiden äggen som skall läggas på potatiskakan i cirka 10 min. Låt svalna i kallt vatten. Skala äggen och skär av sidorna, samt dela på längden.
- Lägg en ägghalva på varje "kaka" och en rågad tesked rom ovanpå. Garnera med lite kryddgrönt.
Kockens kommentar
Vi valde att garnera med löjrom och forellrom.