Potatiskaka med lax och crčme fraîche (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats (ā 16 st): 1

 

Kockskolan:

 

Om potatiskaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatiskaka med lax och crčme fraîche (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 2257

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2257 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 10%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 1245 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om potatiskaka > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
  3. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
  4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
  5. Lägg en skiva lax på varje "kaka" och en rågad tesked crčme fraîche ovanpå. Klipp lite gröslök över.

Kockens kommentar

På bilden har vi valt tunn skiva gravad lax.

Alternativ

Potatiskaka med sill

Potatiskaka med ägg och ansjovis

Potatiskaka med romägg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem