
Potatiskaka med lax och crčme fraîche (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 2257

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2257 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis.
- Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
- Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
- Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
- Lägg en skiva lax på varje "kaka" och en rågad tesked crčme fraîche ovanpå. Klipp lite gröslök över.
Kockens kommentar
På bilden har vi valt tunn skiva gravad lax.