Potatiskaka med sill och gräslök (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats (ā 16 st): 1

 

Kockskolan:

 

Om potatiskaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatiskaka med sill och gräslök (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 1518

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1518 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 745 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om potatiskaka > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatis (cirka 20 minuter).
  2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
  3. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
  4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
  5. Lägg ett par sillbitar med lite inläggning på varje "kaka". Garnera med klippt gräslök.

Kockens kommentar

Vi har på bilden valt tomatsill och senapssill som pålägg.

Alternativ

Potatiskaka med lax

Potatiskaka med ägg och ansjovis

Potatiskaka med romägg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem