Potatiskaka med sill och gräslök (plockmat)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 204
            Kcal / portion: 1518
            GBR (GI) / port: 12
Recept: 1518 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis (cirka 20 minuter).
 - Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
 - Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
 - Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
 - Lägg ett par sillbitar med lite inläggning på varje "kaka". Garnera med klippt gräslök.
 
Kockens kommentar
Vi har på bilden valt tomatsill och senapssill som pålägg.