Potatiskaka med ägg och ansjovis (plockmat)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 162
            Kcal / portion: 94
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis.
 - Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
 - Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
 - Forma små runda halvtjocka plättar och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
 - Hårdkoka under tiden äggen som skall läggas på potatiskakan i cirka 10 minuter. Låt svalna i kallt vatten. Skala. Skär av äggkanterna och dela på mitten. 
 - Lägg en ägghalva på varje "kaka" och en ansjovis ovanpå. Garnera med gräslök.