Potatiskaka med ägg och ansjovis (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 16

 

Kockskolan:

 

Om potatiskaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatiskaka med ägg och ansjovis (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1505 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 58 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om potatiskaka > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
  3. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
  4. Forma små runda halvtjocka plättar och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
  5. Hårdkoka under tiden äggen som skall läggas på potatiskakan i cirka 10 minuter. Låt svalna i kallt vatten. Skala. Skär av äggkanterna och dela på mitten.
  6. Lägg en ägghalva på varje "kaka" och en ansjovis ovanpå. Garnera med gräslök.

Kockens kommentar

Alternativ

Potatiskaka med lax

Potatiskaka med sill

Potatiskaka med romägg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem