
Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Panera: Finhacka persilja. Blanda ströbröd och persilja. Bred senap på kotletterna. Vänd kotletterna i ströbrödsblandningen.
- Bryna: Hetta upp rikligt med smör i panna på medelhög värme. När smöret slutat fräsa och fått lite brun färg läggs kotletterna i som brynes hastigt så ytan får färg. Salta lätt på ovansidan när kotletten vänts.
- Lägg över i ugnsfast form och sätt in mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
- Koka upp lättsaltat vatten. Värm ärterna.
- Mosa potatisen med potatisstöt. Tillsätt lite mjölk och en klick smör. Smaka av med salt, peppar och muskot.
Kockens kommentar
Sägs bara "kalv" i recept brukar man avse nötkalv, men det kan också vara av hjort, rådjur, älg och ren.
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotletten utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 185 gram per portion, varav panering 19%. Energimängd 214 Kcal, varav 26% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.