Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2273 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 462 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Panera: Finhacka persilja. Blanda ströbröd och persilja. Bred senap på kotletterna. Vänd kotletterna i ströbrödsblandningen.
  4. Bryna: Hetta upp rikligt med smör i panna på medelhög värme. När smöret slutat fräsa och fått lite brun färg läggs kotletterna i som brynes hastigt så ytan får färg. Salta lätt på ovansidan när kotletten vänts.
  5. Lägg över i ugnsfast form och sätt in mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
  6. Koka upp lättsaltat vatten. Värm ärterna.
  7. Mosa potatisen med potatisstöt. Tillsätt lite mjölk och en klick smör. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Kockens kommentar

Sägs bara "kalv" i recept brukar man avse nötkalv, men det kan också vara av hjort, rådjur, älg och ren.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotletten utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 185 gram per portion, varav panering 19%. Energimängd 214 Kcal, varav 26% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Kalvkotlett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem