
Kalvkotlett helt lyxigt enkelt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1668 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Haricots verts färska 300.0 gram 5%
Smör till stekning 2.0 msk 12%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala och tärna potatis. Lägg i vatten. Lyft potatisen ur vattnet och torka den med hushållspapper.
- Hetta upp smör i panna på hög värme. Stek kotletterna hastigt på var sida till fin yta.
- Lägg över i ugnsfast form och sätt in i mitt ugnen i cirka 10 minuter.
- Använd samma panna och råstek potatis i smör på medelhög värme, tills den blivit knaprigt gyllenbrun. Salta och peppra.
- Koka upp lättsaltat vatten. Koka bönorna cirka 5 minuter.
Kockens kommentar
Kalvkött av unga oxdjur är fintrådigare, ljusare och mörare än oxkött och anses allmänt som finare (=dyrare). Hur ljus färgen är beror på hur mycket järn kalvens foder innehållit. Kalvar delas in i spädkalv, gödkalv och mellankalv beroende på ålder.