Kalvkotlett helt lyxigt enkelt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Haricots verts färska

300.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalvkotlett helt lyxigt enkelt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1668 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 334 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Haricots verts färska 300.0 gram 5%

Smör till stekning 2.0 msk 12%

Salt och vitpeppar 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Skala och tärna potatis. Lägg i vatten. Lyft potatisen ur vattnet och torka den med hushållspapper.
  3. Hetta upp smör i panna på hög värme. Stek kotletterna hastigt på var sida till fin yta.
  4. Lägg över i ugnsfast form och sätt in i mitt ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Använd samma panna och råstek potatis i smör på medelhög värme, tills den blivit knaprigt gyllenbrun. Salta och peppra.
  6. Koka upp lättsaltat vatten. Koka bönorna cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

Kalvkött av unga oxdjur är fintrådigare, ljusare och mörare än oxkött och anses allmänt som finare (=dyrare). Hur ljus färgen är beror på hur mycket järn kalvens foder innehållit. Kalvar delas in i spädkalv, gödkalv och mellankalv beroende på ålder.

Alternativ

Senapspanerad kalvkotlett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem