Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 201
            Kcal / portion: 294
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1175 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 30%
Fett: 9%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Sätt ugnen till 225°C. 
 - Borsta potatisen ren. Stick små hål i den och lägg den på galler i ugnen. Baka i minst 1,5 timme, upp till 4 timmar. Läs mer i recept Bakad potatis.
 - Koka upp vatten. Ångkoka köttet i 1,5 timme (köttet bör ligga ovanför vattenytan).
 - Sänk ugnstemperaturen till 180°C. Potatisen kan ligga kvar.  
 - Tillsätt lite socker till grilloljan. Ta ur köttet ur kastrullen, torka av det med en handduk och pensla med olja. Ugnstek köttet i 30 minuter.
 - Förbered sallad och aromsmör.
 
Kockens kommentar
Ångkokning ger extra mört kött. Ångkokare av bambu (finns i kinesbutiker) fungerar utmärkt. Kamben är den tunnare yttersta delen av revbensspjällen. Tony Roman var god vän med Frank Sinatra, som stod för startkapitalet till Tonys restaurangkedja.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv