
Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 294

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1175 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 30%
Fett: 9%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Sätt ugnen till 225°C.
- Borsta potatisen ren. Stick små hål i den och lägg den på galler i ugnen. Baka i minst 1,5 timme, upp till 4 timmar. Läs mer i recept Bakad potatis.
- Koka upp vatten. Ångkoka köttet i 1,5 timme (köttet bör ligga ovanför vattenytan).
- Sänk ugnstemperaturen till 180°C. Potatisen kan ligga kvar.
- Tillsätt lite socker till grilloljan. Ta ur köttet ur kastrullen, torka av det med en handduk och pensla med olja. Ugnstek köttet i 30 minuter.
- Förbered sallad och aromsmör.
Kockens kommentar
Ångkokning ger extra mört kött. Ångkokare av bambu (finns i kinesbutiker) fungerar utmärkt. Kamben är den tunnare yttersta delen av revbensspjällen. Tony Roman var god vän med Frank Sinatra, som stod för startkapitalet till Tonys restaurangkedja.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv