Havreflarn
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal flarn: 35

Om småkakor >

 

 

Om flarn >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Havreflarn

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 458

Kcal / portion: 43

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1511 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 23%

Kolhydrater: 58%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 9 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om småkakor > Äts ej

Om flarn > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Förvärm ugnen på 175-200°C.
  2. Smet: Smält matfett i en kastrull. Ta av från värmen. Blanda med övriga ingredienser.
  3. Klicka ut smeten med tesked glest på smord bakplåt eller på plåt med bakplåtspapper (12 per plåt). De flyter ut i ugnsvärmen (= 6 cm). Större klickar om de skall formas till skålar.
  4. Grädda mitt i ugn tills gyllenbruna i cirka 5 minuter. Låt svalna och stelna. Förvara torrt. Kan frysas i 3 månader.
  5. Forma: Klassiskt är att lägga flarnen på en flaska, käpp, brödkavel, eller annat runt föremål för att formas till böjda flarn. Lossa dem med stekspade några minuter efter att de bakats klart och lägg över på flaskor e.d. De kan också läggas på uppochnervända glas för att formas till skålar, men då bör klickarna på plåten vara större.
  6. Tillval: Kalla havreflan kan penslas med smält choklad eller läggas ihop två och två med smörkräm eller chokladmousse emellan.

Kockens kommentar

I Arlas recept (bilden) har vetemjölet ersatts med havregryn (= 2 dl).

Alternativ

Vallmo- och sesamflarn utan socker

Mandelflarn

Kattungor

Konditorkräm, dansk vaniljkräm

Äkta tjock vaniljkräm

Chokladmousse

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem