
Konditorkräm, dansk vaniljkräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 348

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2652 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 27%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Vispa mjöl och socker med lite grädde i en kastrull. Tillsätt resten av grädden och sist ägg. Vispa samman.
- Värm upp på låg värme. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar till valfri konsistens (krämen tjocknar när avkyld). Låt kallna och rör om några gånger för att undvika klumpbildning. Förvaras i kylskåp.
- Användning: Krämen kan användas som den är till wienerbröd, fyllning i chouxbakelser och liknande.
- Kräm till efterrätt: Om krämen inte används till bakverk utan som tillbehör till desserter, vispar man upp grädde till skum som sedan vänds ner i smeten. Krämen blir då luftigare och mindre söt.