
Crema diplomatica, italiensk äggkräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 159

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2225 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vänder man ner > Äts ej
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Torte Italiende" under bilden ovan.
- Vispa äggulor med socker väl till en ljusgul och luftig smet. Tillsätt mjöl och lite av mjölken och rör samman.
- Häll resten av mjölken i en kastrull. Dela vaniljstång på mitten och skrapa ut märgen och tillsätt detta med stångskalet i mjölken (eller vanillinsocker, eller citronskal och lite juice). Koka upp på medel värme. Ta ur vaniljskal/citronzest.
- Kräm: Tillsätt äggsmeten i mjölkkastrullen. Låt sjuda under kraftig omrörning ett par minuter tills krämen tjocknar. Häll över i en skål. Ställ kallt.
- Vispa grädde med florsocker tills fast (läs mer > Så vispas grädde). Vänd ner grädden försiktigt i krämen som bör hålla samma temperatur (läs mer > Så vänder man ner). Nu är krämen klar att användas till tårtor och andra bakverk.
- Tillval: För en stabilare kräm vispas grädde med mascarpone och vänds sedan ner i krämen.