Tjocka tunnbröd bakat i stekpanna
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal ā 20 cm: 16

Om ojäst bröd, flatbröd >

 

 

Brödkavel >

 

 

Brödborste >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tjocka tunnbröd bakat i stekpanna

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 316

Kcal / portion: 201

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3218 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 54%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 64 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om ojäst bröd, flatbröd > Äts ej

Brödkavel > Äts ej

Brödborste > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Deg: Smält smör, häll på mjölk och värm till fingervärme (37°C).
  2. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, hjorthornssalt och mjöl. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 1 timme.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i portionsbitar. Kavla ut varje del till Ŋ-cm tjocka kakor. Använd gärna en kruskavel, eller nagga kakorna med gaffel innan gräddning. Borsta av löst mjöl från brödet på båda sidor (löst mjöl svartbränns).
  4. Grädda: Hetta upp en stekpanna på hög värme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i 1-2 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Låt dem svalna under bakduk. Förvaras i plastpåse.

Kockens kommentar

Tunnbrödsakademin: Tunnbröd är ett kavlat, tunt och naggat bröd som gräddas under kort tid i hög värme på häll (läs mer > Om tunnbröd). Det finns lika många recept på tunnbröd som det finns tunn­brödsbagare, och recepten kan skilja sig rätt mycket åt när det gäller ingredienser, jästid, gräddningstemperatur, samt de färdiga brödens konsistens och smak. Läs mer > Så bakas tunnbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt (läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion). Vattenhalten i bakat mjukt tunnbröd är 25-30%, med andra ord cirka 2 dl vatten har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen.

Alternativ

Traditionellt bakat tunnbröd

Tuttul från dalarna

Tunnbröd bakat i ugn

Tunnbröd bakat med bakpulver

Matza, judiskt tunnbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem