Laxterrin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Tjocka skivor: 12

Om terrin >

 

 

Om fiskpaté >

 

 

Om paté >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxterrin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 237

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2715 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 19%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 96 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om terrin > Äts ej

Om fiskpaté > Äts ej

Om paté > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Skär den färska laxen i bitar. Lägg lax, ägg, potatismjöl, vispgrädde och kryddor i en mixer och mixa till  slät smet.
  2. Sätt på ugnen på 175°C. Smöra en patéform.
  3. Skär gravlaxen i stavar eller tunna skivor. Varva gravlaxen med laxsmeten i patéformen.
  4. Fyll en plåt med vatten och ställ patéformen däri. Täck patéformen med aluminiumfolie och grädda patén i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
  5. Servera laxpatén kall, gärna med en kall god örtsås till.

Passar till

Basilika sås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem