Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 237

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2715 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 19%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om terrin > Äts ej
Om fiskpaté > Äts ej
Om paté > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 20 min )
- Skär den färska laxen i bitar. Lägg lax, ägg, potatismjöl, vispgrädde och kryddor i en mixer och mixa till slät smet.
- Sätt på ugnen på 175°C. Smöra en patéform.
- Skär gravlaxen i stavar eller tunna skivor. Varva gravlaxen med laxsmeten i patéformen.
- Fyll en plåt med vatten och ställ patéformen däri. Täck patéformen med aluminiumfolie och grädda patén i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
- Servera laxpatén kall, gärna med en kall god örtsås till.
Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)