Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 227
            Kcal / portion: 223
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 893 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 20%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala och finhacka lök och vitlök. 
 - Fräs löken mjuk i lite matfett på medelvärme tills den är glansig (ej bränd).
 - Häll på vin och grädde. Sänk till medellåg värme och låt såsen koka ihop till halva mängden. 
 - Mixa med mixerstav eller i matberedare och tillsätt en stor klick smör samt basilika.
 - Smaka av såsen med salt och vitpeppar. 
 
Kockens kommentar
Servera den varm till kyckling-, fisk- eller skaldjursrätter. Lägg inte i basilika i kokande sås eller tidigare än vad som anges i receptet. Om basilika utsätts för hög värme så försvinner smaken.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)