Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 0
Recept: 893 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 20%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs löken mjuk i lite matfett på medelvärme tills den är glansig (ej bränd).
- Häll på vin och grädde. Sänk till medellåg värme och låt såsen koka ihop till halva mängden.
- Mixa med mixerstav eller i matberedare och tillsätt en stor klick smör samt basilika.
- Smaka av såsen med salt och vitpeppar.
Kockens kommentar
Servera den varm till kyckling-, fisk- eller skaldjursrätter. Lägg inte i basilika i kokande sås eller tidigare än vad som anges i receptet. Om basilika utsätts för hög värme så försvinner smaken.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)