Enkel basilikasås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel basilikasås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 0

Recept: 893 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 20%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 98 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken mjuk i lite matfett på medel­värme tills den är glansig (ej bränd).
  3. Häll på vin och grädde. Sänk till medellåg värme och låt såsen koka ihop till halva mängden.
  4. Mixa med mixerstav eller i matberedare och tillsätt en stor klick smör samt basilika.
  5. Smaka av såsen med salt och vitpeppar.

Kockens kommentar

Servera den varm till kyckling-, fisk- eller skaldjursrätter. Lägg inte i basilika i kokande sås eller tidigare än vad som anges i receptet. Om basilika utsätts för hög värme så försvinner smaken.

Passar till

Skaldjur t.ex. pilgrimsmusslor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem