
Pilgrimsmusslor i basilikasås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 449

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1797 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och finhacka lök. Skala och halvera vitlök. Hacka basilika.
- Sås: Hetta upp smör i kastrull på medelvärme och fräs löken ett par minuter utan att bränna.
- Tillsätt vin och koka ner till halva mängden.
- Tillsätt grädde i kastrullen. Häll över i en skål och tillsätt en stor klick smör och basilika. Mixa med mixer eller i matberedare. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Musslor: Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme och tillsätt vitlökshalvorna. Salta och peppra musslorna och stek dem sedan i cirka en halv minut på var sida.
- Häll upp såsen i tallrikar. Lägg i musslorna och tillsätt lite steksmör.
Kockens kommentar
Fungerar även bra som förrätt. Grädden kan utelämnas och ersättas med lite grönsaksfond. På bilden visas denna sås. Såsen enligt receptet blir ljusare och enligt vår mening godare. Lite extra vitt vin på slutet "skadar" inte.