Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 123
            Kcal / portion: 450
            GBR (GI) / port: 8
Recept: 1798 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt på ugnsgrillen. Låt ugnen bli het.
 - Riv citronskal. Hacka timjan. Spar några timjankvistar till garnering.
 - Blanda smör, citronskal, och hackad timjan med lite salt och peppar till en röra.
 - Koka potatis i lättsaltat vatten. 
 - Smöra en ugnsfast form. Skär några snitt i fisken och fyll snitten med smörblandningen. Salta och peppra. Lägg fisken i formen.
 - Grilla fisken överst i ugnen i 3-8 minuter på var sida (beroende på hur tjock fisken är). Fisken är klar när köttet är vitt och lätt lossar från ryggbenet.
 - Garnera med några kvistar timjan. Pressa citronjuice över fisken.
 
Kockens kommentar
Fisken kan lämpligen även anrättas på utegrill.
Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)