Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1798 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt på ugnsgrillen. Låt ugnen bli het.
- Riv citronskal. Hacka timjan. Spar några timjankvistar till garnering.
- Blanda smör, citronskal, och hackad timjan med lite salt och peppar till en röra.
- Koka potatis i lättsaltat vatten.
- Smöra en ugnsfast form. Skär några snitt i fisken och fyll snitten med smörblandningen. Salta och peppra. Lägg fisken i formen.
- Grilla fisken överst i ugnen i 3-8 minuter på var sida (beroende på hur tjock fisken är). Fisken är klar när köttet är vitt och lätt lossar från ryggbenet.
- Garnera med några kvistar timjan. Pressa citronjuice över fisken.
Kockens kommentar
Fisken kan lämpligen även anrättas på utegrill.
Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)