Enkel whiskysås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Om vin- och spritsåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel whiskysås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 381

Kcal / portion: 479

GBR (GI) / port: 0

Recept: 959 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 31%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 126 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vin- och spritsåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Häll whiskyn i en kastrull och låt koka på medellåg värme till vätskan har reducerats (kokat ner) till halva mängden.
  2. Häll i grädde och fond och låt såsen sjuda på lägsta värme i cirka 5 minuter. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlag­ningsmjöl och koka i ytterligare 3 minuter.
  3. Smaka av såsen med salt och peppar och späd ev. med lite steksky eller vatten.

Kockens kommentar

En lyxig sås med karaktär, avsedd för finare kötträtter. Finns steksky, andvänd den då gärna till smaksättning (ev. silad).

Passar till

Parmainlindad oxfilé

Strutsfilé

Zebrafilé

Bisonfilé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem