
Zebrafilé med whiskysås och pommes frites
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 1233

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4931 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 18%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Frityrolja till fritering 2.0 liter 32%
Gräddfil 1.0 dl 3%
Syltlök 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min + 2 tim )
- Frites: Tillaga enligt separat recept. Det tar 30 minuter att tillreda, men 2 timmar i extra tid om friten görs på bästa sätt.
- Putsta köttet och skär i portionsbitar. Klappa in rosmarin, salt och peppar.
- Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i 5 minuter på var sida. Låt köttet vila i minst 10 minuter.
- Sås: Häll whisky, portvin socker och fond i en kastrull. Låt koka ett par minuter. Skär kallt smör i bitar och vispa ner en bit i taget, tills smöret absorberats i såsen.
- Tag gräddfil och randa köttet för att demonstrera att det är zebrafilé.
Kockens kommentar
Zebrafilé liknar smakmässigt nötkött. Mycket lite viltsmak, men gott och bör passa de flesta. Zebra (djupfryst) kan man hitta i specialist-butiker eller saluhallar om man har tur.