Zebrafilé med whiskysås och pommes frites
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Frityrolja till fritering

2.0 

liter

Gräddfil

1.0 

dl

Syltlök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Zebrafilé med whiskysås och pommes frites

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 1233

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4931 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 18%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 466 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Frityrolja till fritering 2.0 liter 32%

Gräddfil 1.0 dl 3%

Syltlök 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min + 2 tim )

  1. Frites: Tillaga enligt separat recept. Det tar 30 minuter att tillreda, men 2 timmar i extra tid om friten görs på bästa sätt.
  2. Putsta köttet och skär i portionsbitar. Klappa in rosmarin, salt och peppar.
  3. Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i 5 minuter på var sida. Låt köttet vila i minst 10 minuter.
  4. Sås: Häll whisky, portvin socker och fond i en kastrull. Låt koka ett par minuter. Skär kallt smör i bitar och vispa ner en bit i taget, tills smöret absorberats i såsen.
  5. Tag gräddfil och randa köttet för att demonstrera att det är zebrafilé.

Kockens kommentar

Zebrafilé liknar smakmässigt nötkött. Mycket lite viltsmak, men gott och bör passa de flesta. Zebra (djupfryst) kan man hitta i specialist-butiker eller saluhallar om man har tur.

Tillhörande recept

Pommes frites

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem