
Dillkött av kalv i syrlig sås, kalvfrikassé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2807 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så skummar man > Äts ej
Om frikassé > Äts ej
Så kokas kött > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (2 tim 30 min )
- Kött med ben skall vara sågat i bitar av slaktaren. Dela längre stycken i stora bitar. Skär bort eventuella stora fettklumpar.
- Koka upp vatten i stor gryta och lägg i köttet. Reglera så att vattnet precis täcker köttet. Låt småkoka under lock i 30 minuter och skumma av då och då.
- Ansa morot och purjolök. Skär i bitar.
- Tillsätt morot, purjolök, pepparkorn och salt i grytan. Låt sjuda i ytterligare 1-1,5 timmar på låg värme tills köttet är mört och lätt kan lossas från benen.
- Skala och koka potatisen.
- Sås: Repa av dillblad och finhacka. Ansa paprika och skär i bitar.
- Mät upp och sila buljong från köttkoket och koka ihop det med ättikssprit och socker i 5 minuter.
- Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjöl till en jämn smet. Tillsätt buljongsåsen och grädde. Låt småkoka i 5 minuter. Späd med spad om för tjock sås. Smaka av. Tillsätt dill och paprika.
- Servera: Lägg upp köttet utan ben i serveringsskål, häll över såsen.
Kockens kommentar
Kalvbringan kan bytas ut mot bog eller lammbringa. Rätten är en form av "frikassé". Läs mer > Om frikassé.