
Ångkokt lax i sojasås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1944 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Värm tallrikar i ugn.
- Bena ur laxen. Skär den i portionsbitar. Gnid in köttsidan av laxen med salt och peppar.
- Häll vatten+fond i en fiskgryta eller annan gryta med galler. Vattnet får inte nå upp till gallret. Koka upp.
- Lägg laxbitarna på gallret och ångkoka dem under lock 8-12 minuter.
- Ånga även solrosskotten någon minuter.
- Tag upp fisken från gallret och ta av skinnet. Håll den varm i folie.
- Sås: Tillsätt soja och eventuellt lite stärkelsemjöl i fiskspadet för en tjockare sås. Sänk till låg värme och låt såsen sjuda några minuter. Sila såsen. Lägg upp på varm tallrik.
Alternativ
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)