Ångkokt lax i sojasås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Solrosskott

80.0 

gram

Potatis

0.8 

kilo

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ångkokt lax i sojasås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1944 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 398 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Solrosskott 80.0 gram 1%

Potatis 0.8 kilo 28%

 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Värm tallrikar i ugn.
  3. Bena ur laxen. Skär den i portionsbitar. Gnid in köttsidan av laxen med salt och peppar.
  4. Häll vatten+fond i en fiskgryta eller annan gryta med galler. Vattnet får inte nå upp till gallret. Koka upp.
  5. Lägg laxbitarna på gallret och ångkoka dem under lock 8-12 minuter.
  6. Ånga även solrosskotten någon minuter.
  7. Tag upp fisken från gallret och ta av skinnet. Håll den varm i folie.
  8. Sås: Tillsätt soja och eventuellt lite stärkelsemjöl i fiskspadet för en tjockare sås. Sänk till låg värme och låt såsen sjuda några minuter. Sila såsen. Lägg upp på varm tallrik.

Alternativ

Avancerad sojasås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem