Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 107
            Kcal / portion: 108
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 432 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skala och hacka lök, vitlök och ingefära.
 - Fräs lök, vitlök och ingefära i en stekpanna på medelvärme i några minuter, tills löken är glasig och mjuk (ej bränd).
 - Tillsätt kryddor, vatten, socker och soja. Koka ihop såsen till sirapsliknande konsistens i cirka 10 minuter. För tunnare sås koka cirka 5 minuter. 
 - Sila såsen.
 
Kockens kommentar
Passar till fisk, gärna asiatiska rätter.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)