Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 108

GBR (GI) / port: 2
Recept: 432 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skala och hacka lök, vitlök och ingefära.
- Fräs lök, vitlök och ingefära i en stekpanna på medelvärme i några minuter, tills löken är glasig och mjuk (ej bränd).
- Tillsätt kryddor, vatten, socker och soja. Koka ihop såsen till sirapsliknande konsistens i cirka 10 minuter. För tunnare sås koka cirka 5 minuter.
- Sila såsen.
Kockens kommentar
Passar till fisk, gärna asiatiska rätter.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)