Kokt färsk eller rimmad skinka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kockskolan:

 

Så lagas skinka >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokt färsk eller rimmad skinka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1673 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 4%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 210 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas skinka > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min + 1 tim 30 min )

Se film, klicka på "Scottish" under bilden.

  1. Kött: Såväl färsk som rimmad, med eller utan ben och med eller utan svål kan kokas. Vanligast är benfri rimmad skinka med svål. Skölj av skinkan i kallt vatten. Hemrimmad skinka blötläggs i ett dygn.
  2. Skumma: Lägg skinkan i kastrull och täck med vatten. Koka upp. Skumma av de första 10 minutrarna om skyn skall användas. Läs mer > Så skummar man.
  3. Smaksättare: Skinkan kan kokas som den är, eller så smaksätts spadet med lök, rotsaker och liknande. Lägg i grytan efter skumning.
  4. Koka: Låt sjuda under lock på svag värme till kärntemperatur 67°C (63-75°C). Beräkna för kylskåpskall skinka 60 minuter per kilo och för rumstempererad 40 minuter per kilo.
  5. Ta ur skinkan. Skär/dra av svålen när den svalnat lite grann. Om skinkan skall griljeras behålls ett lager späck, i annat fall skärs också det bort.
  6. Skinkan serveras varm eller kall skuren i tunna skivor.

Kockens kommentar

Hel skinka (fläskben) med svål och ben är ett stort köttstycke bestående av flera muskler. Den styckas vanligtvis i mindre bitar ("butiksskinka"), rakt av eller anatomiskt i styckdelarna fransyska, rostbiff, ytter- och innanlår. En skinka i butik väger vanligtvis 2-4 kilo, men både mindre och större kan fås. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Hemrimmad skinka

Senapsgriljering skinka

Griljerad kokt skinka

Sous videkokt skinka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem