
Senapsgriljering av kokt julskinka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 495

GBR (GI) / port: 5
Recept: 495 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatismjöl 3.0 tsk 8%
Ströbröd 3.0 msk 20%
Kryddnejlika 0%
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225-250°C.
- Skär bort svålen, men behåll fettet. Lägg skinkan i en långpanna. Klappa fettytan med en handduk eller hushållspapper så fäster griljeringen bättre.
- Rör ihop äggula, sirap, senap och potatismjöl. Låt den stå en stund för att tjockna. Stryk smeten på skinkan och strö över ströbröd.
- Sätt in i ugn tills gyllenbrun färg (10-15 minuter).
- Skär ett rutmönster, dekorera med kryddnejlikor.
Kockens kommentar
Senapsgriljering av skinka är klassiskt till Jul.
Alternativ
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv