Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1716 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatis.
- Vispa ägg i djup tallrik. Häll upp ströbröd på en tallrik, salta och peppra.
- Doppa fisken i ägg. Vänd filéerna i ströbröd och låt vila.
- Hacka dillen. Blanda med gräddfil, salta och peppra. Smaka av med lite av citronen. Spara resten av citronen till servering.
- Stek fiskfiléerna i smör på medelvärme cirka 5 minuter på var sida. Var försiktig med värmen så att inte paneringen bränns vid.
- Servera med potatis, sås och citronklyftor.
Kockens kommentar
Hajmal är ett samlingsnamn för tre arter sötvattenslevande malar i Asien och USA. Det svenska namnet kommer sig av att fisken ser ut som en blandning av haj och mal. Namnet används sällan utan det latinska pangasius är vanligare. Hajmal köps fryst.
Hajmal kan bytas ut mot annan vitfisk i receptet.
Alternativ
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)