
Fiskgratäng med hajmal
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 1013

GBR (GI) / port: 11
Recept: 4054 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 18%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Art som hotar miljön > Äts ej
Om gratänger > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Mosa till lagom konsistens.
- Sätt ugnen på 175oC.
- Smöra en eldfast form. Lägg fiskfiléerna i botten. Salta och peppra.
- Fördela potatismoset runt kanten på formen. Häll såsen i mitten. Sätt in i ugnen 15 minuter. För en finare yta byt till grill de sista 5 minuterna.
Kockens kommentar
Hajmal är ett samlingsnamn för tre arter sötvattenslevande malar i Asien och USA. Det svenska namnet kommer sig av att fisken ser ut som en blandning av haj och mal. Namnet används sällan utan det latinska pangasius är vanligare. Hajmal köps fryst.
Annan vitfisk kan användas i receptet.
Alternativ
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)