Fiskgratäng med hajmal
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Art som hotar miljön >

 

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fiskgratäng med hajmal

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 1013

GBR (GI) / port: 11

Recept: 4054 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 18%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 450 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Art som hotar miljön > Äts ej

Om gratänger > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Mosa till lagom konsistens.
  3. Sätt ugnen på 175oC.
  4. Smöra en eldfast form. Lägg fiskfiléerna i botten. Salta och peppra.
  5. Fördela potatismoset runt kanten på formen. Häll såsen i mitten. Sätt in i ugnen 15 minuter. För en finare yta byt till grill de sista 5 minuterna.

Kockens kommentar

Hajmal är ett samlingsnamn för tre arter sötvattenslevande malar i Asien och USA. Det svenska namnet kommer sig av att fisken ser ut som en blandning av haj och mal. Namnet används sällan utan det latinska pangasius är vanligare. Hajmal köps fryst.

Annan vitfisk kan användas i receptet.

Alternativ

Panerad hajmal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem