
Ingefärsbakad sej med sötsyrlig blomkål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 404

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1617 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Matolja till stekning 0.5 dl 25%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och finhacka ingefära. Mixa ingefära, tomat, sambal oelek och salt med stavmixer.
- Ringla olivolja i en ungssäker form. Täck botten med spenat. Lägg på fisken och bred över tomatröran.
- Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.
- Ansa och dela blomkålen till buketter. Strimla spetskålen.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i blomkål och stek några minuter till gyllenbrun.
- Tillsätt spetskål, tranbär, spenat, mangold, tamarisoja, saften av citron, salt och peppar. Vänd hastigt några gånger.
- Ta ut fisken och garnera med dill. Servera tillsammans med blomkålssalladen.
Kockens kommentar
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)