
Quinoasallad med feta och broccoli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 727

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2907 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Yoghurt turkisk 2.5 dl 10%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Ansa och dela broccolin i små buketter.
- Koka upp vatten och fond. Lägg i quinoan. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt broccolin. Koka ytterligare i 5 minuter. Slå av vattnet i ett såll och låt svalna.
- Tillbehör: Skala och finriv pepparrot. Blanda med yoghurt. Pressa i saften av citron. Salta.
- Skala och skiva rödlök. Grovhacka koriander och baslilika. Blanda med quinoa.
- Lägg upp på fat och smula över fårost. Ringla över olivolja. Pressa över citron. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Fungerar som lättare måltid eller som tillbehör till mat. Halvera mängderna om rätten serveras som tillbehör.