
Bavarois vanille, enkel vaniljfromage
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 273

Kcal / portion: 462

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1850 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 18%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pudding > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (1 tim + 4 tim )
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten cirka 5 minuter.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Koka upp mjölken, hälften av sockret och vaniljstången. Ta kastrullen från värmen och låt stå 10-15 minuter. Ta upp vaniljstången.
- Vispa ihop gulorna med resten av sockret till en jämn smet och blanda med mjölken.
- Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Sila den genom en finmaskig sil. Rör ner gelatinbladen och låt svalna i kallt vattenbad under omrörning.
- Vispa grädden och blanda med krämen.
- Häll upp i portionsformar eller i en bunke och låt stelna i kyl minst 4 timmar.
- Servera gärna med färsk frukt och bär. Krämen används också i tårtor med samma namn.
Kockens kommentar
Bavaroise är en variant av mousse (läs mer > Om Mousse), som i Sverige benämns fromage (läs mer > Fromage). Krämen används också som fyllning i tårtor. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om krämer, krämefterrätter.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)