Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 150
            Kcal / portion: 389
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 2336 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
Klassisk chokladpudding:
- Häll i en kastrull, mjölk, majsstärkelse, socker och ägg. Vispa samman.
 - Koka upp och låt sjuda under omrörning tills krämen blir tjock.
 - Smaka av med vaniljsocker. Ställ kallt i ett par timmar.
 
Modern enlig Arla: 
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter.
 - Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker.
 - Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite. Rör i gelatinbladen.
 - Bryt chokladen i bitar och rör ner tills den har smält.
 - Häll upp i portionsskålar. Låt stå i kyl minst 2 timmar.
 
Servera till exempel med lättvispad grädde och bär.
Kockens kommentar
Chokladpudding är klassisk efterrätt. Numera äter man mest chokladmousse vilket är likartat och låter finare.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)