Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 389

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2336 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
Klassisk chokladpudding:
- Häll i en kastrull, mjölk, majsstärkelse, socker och ägg. Vispa samman.
- Koka upp och låt sjuda under omrörning tills krämen blir tjock.
- Smaka av med vaniljsocker. Ställ kallt i ett par timmar.
Modern enlig Arla:
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter.
- Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker.
- Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite. Rör i gelatinbladen.
- Bryt chokladen i bitar och rör ner tills den har smält.
- Häll upp i portionsskålar. Låt stå i kyl minst 2 timmar.
Servera till exempel med lättvispad grädde och bär.
Kockens kommentar
Chokladpudding är klassisk efterrätt. Numera äter man mest chokladmousse vilket är likartat och låter finare.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)